Phuket - Velkommen til phuketguiden.com Været på
 Phuket
akkurat nå »


Søker du Hotell?
Velg ønsket område i listen nedenfor
Kata Beach Karon Beach Patong Beach Rawai Beach Phuket Town Chalong Bay Nai Yang Beach Mai Kao Beach Phukets Lufthavn Nai Harn Beach Kamala Beach Surin Beach Bang Tao Beach Legg til Phuketguiden i mine favoritter Gør phuketguiden.com til startside
 
 
        | | Tips en venn  

Phukets Strandliv, Sol og Bading i Phuket

Det finnes en masse fantastiske strender, hvor man kan både bade og dyrke sportslige aktiviteter, uten å være surfefantast. Til felles har strendene i Phuket en avslappet atmosfære. Man trenger ikke være veltrent, vakker eller solbrent for og våge å vise seg på strendene i Phuket. Derimot gjor du klokt i å holde deg i skyggen eller beskytte deg godt mot solen mellom 10 og klokken 14. Phuket ligger nære ekvator og ozonlaget er betydelig tynnere i Phuket enn på våre breddegrader. Derfor kan man bli forbrent i løpet av kort tid i solen. Husk at solen er sterk, selv under overskyet vær. Denne "strandguiden" gir en bra oversikt over hva man kan forvente seg på de forskjellige strendene i Phuket.
  Stränderna på Phuket i Thailand

Bang Tao Beach (Bang Thao)

Stranden i Bang Tao er åtte kilometer lang og sanden varier fra meget finkornet, nesten som pudder, til en mer grovkornet variant. Den beste servicen får du på strandens sørlige del, jo lengre nord nordpå man kommer, desto færre mennesker er det der. På visse steder har man innhegnet områder med flytetau da det finnes noe trafikk som taxibåter, jetski, hobiecats m.m Snorkling er best på strandens nordlige side, der det finnes et lite, men ganske fargerikt korallrev. Der stranden slutter mot land, våkser det en beskyttende rad med Casuarinaer som gir en herlig skygge og kjørlighet. Også nordover kan man alltid finne skygge under trærne, men da får man forflytte seg litt lenger unna vannkanten. Særlig langgrunt er det slettes ikke, bare et par meter ut har man allerede vann opp til livet, men det finnes plasser på stranden som er noe mer langgrunt.
Les mer om Bang Tao Beach »

Karon Beach

Heldigvis klarte Karon seg ganske bra under tsunamien andre juledag i 2004. Det finnes en høy sanddyne mellom husene og stranden, som tok i mot bølgens kraft. Selve stranden er 3,2 kilometer lang og er ikke langgrunn. Det kan være vanskelig å finne skygge på Karon Beach, så her gjelder det å få leid seg en parasoll! Sanden er finkornet over det hele, til og med utover i havet. Det kan forekomme undervannsstrømmer her, mest mellom juni - oktober. En god idè er å se etter varselsflagg som settes opp.
Les mer om Karon Beach »


Kata Beach - Kata og Kata Noi

Kata Beach klarte seg også ganske greit under tsunamien. Stranden er dekket av gul finkornet sand og som på dem fleste stedene i Phuket finnes det aktiviteter som bananbåt, jetski, parasailing, wakeboard og mye mye mer.. Den nordlige delen av stranden eies av Club Med, og man bør gjerne vie den en visitt. Også Kata kan by på undervannstrømmer om man svømmer for langt ut. Man bør derfor vise forsiktighet fra juni og ut august måned. Den sørlige delen av stranden kryr av barer og restauranter. Perfekt når heten og tørsten slår til. Egentlig består stranden av to strender, Kata og Lille Kata (Kata Noi). Kata Noi er den mest rolige av dem, og her finner vi større anlegg rettet mot charterturister.
Les mer om Kata Beach »


Nui Beach

Nui Beach er en annen vakker strand som også er relativt ufremkommelig med annet transportmiddel enn båt fra Kata Beach. Man blir rett og slett lamslått over hvor vakker miljøet er her. Vannet er alltid krystallklart og for dem som er glade i å snorkle er dette et paradis med vakre koraller. I restauranten på stranden bor også eieren til stranden. Menyen er lokal og maten er garantert god. De få beboende som finnes her har bestemt at stranden skal forbli stille og rolig. Så derfor finner man ikke jetski eller lignende her. Hit reiser man for å nyte og spise god mat. Taxibåt tur og retur koster ca 1200 Bath.

Freedom Beach

Stranden kan kun nåes med taxibåt fra Kata, Patong eller Karon og ligger midt i mellom Patong og Karon. Stranden er fantastisk flott, ren og frisk. Det går folk rundt på stranden og tar imot lunsjbestillinger. Når det passer seg setter man seg i skyggen og nyter er godt måltid mat. Taxibåt tur og retur pleier å koste nærmere 1000 Bath, men det er det verdt.

Kamala Beach

Kamala Beach er ca 2 kilometer lang og består av mest finkornet sand. Visse deler er dog av en grovere kornstørrelse. Stranden egner seg for barnefamilier og er også ganske langgrunn. Den nordlige enden er noe dypere og byr på spennende snorkling.
Les mer om Kamala Beach »

Surin Beach

Surins strand er velorganisert og mangler den uorden som kan forekomme på andre strender i Phuket. Surin er 1 kilometer lang og ikke spesiellt langgrunn. Den som liker å snorkle bør kanskje avlegge et besøk til en annen strand eller ta en båttur som tilbyr bading. Det finnes små hyggelige cafèer i strandkanten hvor man kan slå seg ned i skyggen når varmen tar til. Her kan man kjøpe friskpresset fruktjuice eller annet svalende. Overalt finnes det dusjer med ferskvann slik at man kan få skyllet av seg salt på kroppen etter en dukkert. Selv et vakttårn med livredder finnes her. Deler av stranden eies av visse hoteller, men normalt kan man også benytte seg ut av deres områder.
Læs mere om Surin Beach »

Patong Beach

Patong Beach strekker seg ca 3 kilometer og ble ansett helt til noen få år siden som et av Phukets mest ekslusive. Kanskje på grund av at stranden er helt hvit og pudderaktig. Den nordlige delen er noe roligere og betegnes som Kalim Bay. Her finnes en del større hotell som tar opp deler av stranden. Overalt kan man leie solsenger og parasoller og det finnes flere strandselgere og sportsaktiviteter. Patong beach er også ganske langgrunn.
Les mer om Patong Beach »

Mai Kao Beach

Phukets lengste strand, den strekker seg over 12 kilometer og er helt hvit og finkornet. Stranden er også en av de minst besøkte, men det har sine forklaringer. Fra november til februar måned kan man ta seg en tur hit for å se store havskilpadder, som på denne tiden av året kravler opp i sanden og legger sine egg. Skilpaddene kan veie opp til 400 kg. Dette er grunnen til at stranden ikke får bebygges så at stranden ikke er mye besøkt har sin forklaring. Men tross dette finner man en del alternative og noen ganske billige boliger her.
Les mer om Mai Khao Beach »

Nai Harn Beach

I hver ende av stranden vokser palmetrærne tett i tett og danner små skoger. Sanden er myk og lys. Inne i mellom kan det oppstå farlige strømmer et stykke ut i vannet, og man bør derfor alltid se etter om det står oppført et rødt flagg. Langs hele stranden står det plassert solsenger. I den delen som ligger lengst bort er det en liten strøm med kjølig ferskvann som kommer rennende fra en lagune. Stranden er avslappende og utrolig koselig. Anbefales!
Les mer om Nai Harn Beach »


Rawai Beach

Stranden er omgitt av pinjetrær som byr på skygge. Av en eller annen merkelig grunn er det få som bader her for tiden. Det virker nesten som at de fleste kun kommer hit for å spise på en av restarantene. Rawai er kjent for sin kokkekunst innen sjømat. Stranden fungerer også som utpost mot alle de øyer som kan kan reise til sør for Phuket.
Les mer om Rawai Beach »


Nai Yang Beach

Den brede og meget fine Nai Yang ligger nesten helr oppe på øyens nordvestkyst, kun 8 kilometer fra flyplassen og et par kilometer ute i vannet ligger Phukets største korallrev. Fra november til februar måned kan man være heldig å få se store havskilpadder kravle opp på stranden for å legge egg i sanden. Selvom stranden ligger tett ved flyplassen føler man seg ikke berørt av det.
Les mer om nai Yang Beach på puket »


Ao Sane Beach - Jungle Beach

Følg kysten fra venstre ut fra Nai Harn, etter en kilometer finner man to kjempe små strender. Utenfor disse ligger det rev som utgjør kjempe flott snorkelområde. En liten sti leder ned til den første stranden. For å komme til den andre må man gå igjennom Baan krating Jungle beach Resort som er et fantastisk koselig og relativt ukjent beboelsesområde på Phuket. Anbefales virkelig! Stranden er liten med kjempe fin, det er uansett ikke trangt her. Stedet har også et fantastisk svømmebasseng og en terrasse med vakker utsikt.

Mer informasjon om Phukets strender i Lonely Planet Thailand »


Velkommen til den uavhengige internasjonale hjemmeside med bestilling av vandrerhjem herberge og billige innkvarteringer  

Book Hoteller i Thailand på Thailandhoteller.com  

Annonsere her?  

Forsiden | Om oss | Søk Hotell | Sitemap | Kontakt oss
© 1999-2019 PhuketGuiden.com


Brukere Aktive    
Klokken i Phuket: